Match4Health 2024

20–21 Sept 2024 | Larissa, Greece

Reading to The Others / ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Other

www.giatousallous.org/ATHENS, Greece

About

Το Διαβάζω για τους Άλλους είναι μια Μη κερδοσκοπική Οργάνωση, πιστοποιημένος φορέας από τον ΟΠΙ για την παραγωγή και διάθεση ακουστικών βιβλίων σε άτομα τυφλά και έντυπο- ανάπηρα. Ιδρύθηκε το 2015 στην Αθήνα με όραμα μια κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και στη μάθηση. 

Υποστηρίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων –τυφλών, ηλικιωμένων και ασθενών– στη γνώση και στη μάθηση, δημιουργώντας ακουστικά βιβλία και διαβάζοντας για όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. 

 Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την κοινωνική κουλτούρα εκπαιδεύοντας εργαζόμενους, μαθητές και εκπαιδευτικούς με συμπεριληπτικές πρακτικές που σέβονται τη διαφορετικότητα.    

 Αποστολή του Οργανισμού είναι να διασφαλίσουμε ισότιμες ευκαιρίες μόρφωσης, μέσω της πρόσβασης στα βιβλία, στους ανθρώπους που στερούνται πρόσβαση σε αυτά. Έχουμε τρεις πυλώνες δράσης: 

  • Ηχογραφούμε ακουστικά λογοτεχνικά και πανεπιστημιακά βιβλία που μας παραγγέλνονται από τυφλούς χρήστες και τυφλούς φοιτητές. 

  • Κρατάμε συντροφιά διαβάζοντας σε ηλικιωμένους και ασθενείς. 

  • Ευαισθητοποιούμε και ενημερώνουμε σχετικά με την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, τη μάθηση και το βιβλίο σε εταιρείες και σχολεία.

Areas of Activity

Health & digital solutions for the third ageMental health & digitalization

Representatives

ARGIRO SPYRIDAKH

Director & Founder of the Reading to The Others (Diavazo gia tous Allous)

Reading to The Others / ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ