Handelsmissie Autonoom Rijden (CCAM) & Verkeersmanagement Duitsland
Wilt u meer weten over uw kansen op het gebied van Connected, Cooperative, and Automated Mobility (CCAM) en verkeersmanagement in Duitsland? Meld u dan aan voor deze handelsmissie van 12 t/m 15 mei 2025 naar Zuid-Duitsland! De missie kent verschillende onderdelen, zoals deelname aan netwerkevenement; Intelligent Move, met 90 Duitse CCAM stakeholders, Enterprise Europe Network matchmaking, bezoek aan Duitse OEM, TIER1, overheden en kennisinstellingen, vakinhoudelijke netwerkevenementen waarbij u connecties kunt maken en kennis kunt opdoen over trends, kansen en innovaties in en voor de Duitse CCAM en verkeersmanagement sector.
Wat biedt de missie?
Tijdens de reis worden marktkansen voor Nederlandse bedrijven in Duitsland duidelijk. Het programma geeft inzicht in de ontwikkelingen in Duitsland op het gebied van CCAM en verkeersmanagement. Deze handelsmissie brengt Nederlandse en Duitse partijen dichter bij elkaar, zowel onderzoeksinstellingen als het bedrijfsleven.
Deelname aan deze missie biedt de mogelijkheid om:
-
inzicht te krijgen in Duitse marktkansen;
-
in contact te komen met nieuwe mogelijke partners en klanten;
-
uw eigen Duitse contacten weer eens fysiek te ontmoeten;
-
op te trekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de Duitse markt;
-
inzicht te krijgen in hoe uw bedrijf gebruik kan maken van kansen op de Duitse markt, aan de hand van concrete voorbeeldprojecten;
-
toegang te krijgen tot de markt door consortia te vormen en door publiek-private samenwerking. Dit in samenwerking met de Nederlandse overheid.
De inhoudelijke richting van de missiedoelen: enerzijds een focus op handelsbevordering met een programma dat is afgestemd op de thematisering en anderzijds een focus op samenwerking en partnerschappen.
Deelname en kosten
Meld u aan voor de handelsmissie. De uiterste aanmelddatum is 10 januari 2025. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf. Per bedrijf mogen er maximaal 2 deelnemers mee op missie. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.
De voertaal van deze handelsmissie is Engels.
Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.
Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname van de RVO-projectleider na sluiting van de aanmeldperiode.
Bent u een vrouwelijke ondernemer met internationale ambities? De overheid zet zich in voor meer diversiteit en moedigt daarom ook specifiek vrouwelijke ondernemers aan om de internationale stap te maken via de Groei over Grenzen campagne. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen.
Kansen in Duitsland
De Duitse markt biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in geautomatiseerd vervoer. Om die reden organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) samen met de Nederlandse ambassade in Berlijn, het Nederlandse Consulaat-Generaal in München, RAI Automotive Industry NL, Brainport Eindhoven en Enterprise Europe Network een fysieke handelsmissie gericht op CCAM en verkeersmanagement naar Duitsland.
De Nederlandse Automotive- en mobiliteitsindustrie is hoog-innovatief, high-tech en op specifieke gebieden toonaangevend in de wereld als het gaat om CCAM. Denk bijvoorbeeld aan de High Definition maps van TomTom en aan de radar-chip technology van NXP. Maar ook aan de vele systeemoplossingen op het gebied van verkeersmanagement, waarin Nederland al jaren uitblinkt. Deze technologieën zijn een oplossing voor problemen waar vele steden en transportcorridors mee kampen. Met als uiteindelijk doel een veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit tussen en in de steden.
Echter, de Nederlandse industrie bestrijkt niet de complete keten. Nederlandse bedrijven zitten vaak verder terug in de keten, als TIER 2, 3 of 4 toeleverancier. Het ontbreekt aan TIER1 partijen en OEM’s in Nederland die cruciaal zijn om de keten compleet te maken. Daarom kijken de Nederlandse bedrijven de grens over richting Duitsland voor TIER1 en OEM partijen. Deze missie heeft dan ook als doel om de Nederlandse delegatie o.a. de introduceren en te laten netwerken met Duitse TIER1’s en OEM’s.