B2B Diaspora Business Forum 2024

Chișinău, Republica Moldova

Chișinău, Republica Moldova

str. Mihai Viteazul nr. 15

Digital Park

B2B Diaspora Business Forum 2024

Bine ați venit la Diaspora Business Forum 2024!

Organizat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și cu suportul PNUD Moldova, Diaspora Business Forum 2024 își propune să fortifice legăturile dintre diaspora și posibilitățile de implicare în dezvoltarea economică a țării noastre. Evenimentul va reuni antreprenori, investitori, experți și oficiali din țară și din diasporă într-un cadru unic, care vă va permite să faceți schimb de idei, să explorați noi oportunități de afaceri, să contribuiți la dezvoltarea economică a țării. 

Agenda evenimentului include sesiuni privind inițierea unei afaceri în Republica Moldova și programele de suport, oportunitățile de investiții, implicarea diasporei în promovarea și exportul produselor moldovenești, subliniind astfel rolul crucial al colaborării dintre Republica Moldova și comunitatea sa globală. 

Evenimentul este organizat cu suportul financiar al Programului multilateral pentru migrație (M-MPTF) al ONU.

Principalele obiective ale Diaspora Business Forum 2024 sunt:

  1. Informarea publicului cu privire la oportunitățile de investiții în Republica Moldova. 

  2. Promovarea colaborării și a parteneriatelor, dar și facilitarea schimbului de experiențe între antreprenorii din diasporă și cei din Republica Moldova.

  3. Prezentarea oportunităților de sprijin pentru afaceri, oferite de Guvernul Republicii Moldova și partenerii externi de dezvoltare.

  4. Deschiderea de noi piețe pentru produsele și serviciile locale.

  5. Interacțiunea cu agențiile guvernamentale și factorii de decizie, pentru promovarea politicilor care susțin capacitățile antreprenoriale ale diasporei și dezvoltarea economică în Republica Moldova.

  6. Prezentarea istoriilor de succes ale antreprenorilor din diaspora, care au afaceri în țară.

Formatul evenimentului:

  1. Evenimentul va avea loc în format hibrid, combinând prezența fizică cu participarea online. Acesta va include discuții în cadrul panelurilor, sesiuni de întrebări și răspunsuri, ateliere de lucru, precum și întâlniri B2B. 

  2. Peste 200 de persoane vor participa la Diaspora Business Forum 2024, inclusiv oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor guvernamentale cheie din Republica Moldova: Guvernul, Cancelaria de Stat, Agenția de Investiții din Moldova, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării etc.; reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai partenerilor de dezvoltare; reprezentanți ai diasporei și asociațiilor de afaceri; reprezentanți ai sectorului privat; instituții financiare, mass-media.